Ablak ajtó

Ablakcsere a lakásfelújítás keretében.

A régi fa ablakokat egyre több házon váltják fel a műanyag ablakok. A felújítási program keretében számos panelház ablakait és nyílászáróit is műanyagra cserélték le, hiszen napjainkban ez az egyik legjobb választás a szigetelés javításához és az esztétikai érték növeléséhez. Az ablakok cseréje a lakásfelújításnak csupán egy kis szelete, mégis tervezést és odafigyelést igényel. A méretek pontos meghatározásán túl a beépítés módját, az ablak típusát, a párkányzatot is meg kell választani, valamint előre kell kalkulálni azzal, hogy szeretnénk-e bármilyen árnyékolót - külső vagy rejtett tokos redőnyt, naphálót -, illetve egyéb kiegészítőt, pl. szúnyóghálót az ablakokra, erkélyajtókra.

Az Otthon Team szolgáltatásai között a lakásfelújítás valamennyi fázisa szerepel, beleértve az ablakok, ajtók forgalmazását és beszerelését is. Képzett és tapasztalt szakemberek segítségével a választás is sokkal egyszerűbb. Annyiféle ablaktípus létezik ugyanis, hogy egyáltalán nem könnyű eldönteni, számunkra melyik lenne a legmegfelelőbb. A gondolat megszületésétől kezdve, hogy szükségünk van új nyílászárókra, addig, hogy először tudjuk kitárni új ablakainkat, több lépés vezet. Ezek közül a legelső a minőségi munkát végző szakemberek felkeresése, akik tanácsokkal, hasznos információkkal is szolgálni tudnak, a beépítést pedig a legnagyobb precizitással végzik.

A díjmentes helyszíni felmérés során szakmai tanácsokat kaphatunk arra nézve, hogy otthonunkba milyen típusú ablakot érdemes választani és hozzá milyen árnyékolási lehetőségeink vannak. A különleges adottságokkal rendelkező épületek esetében előfordulhatnak szokatlan megoldások is, de egy gyakorlott szakembernek ez sem okozhat problémát. Az Otthon Team fa- és műanyag nyílászárók forgalmazásával is foglalkozik, a kínálat szinte korlátlan a típusok és a színek tekintetében. A lakásfelújítás megkezdése előtt már célszerű pontosan tudni, hogy milyen ablak fog beépítésre kerülni, hiszen számos más munkálatot, pl. az ablak körüli terület burkolását, festését ehhez mérten kell elvégezni.

Az ablakok cseréje nem csak egy lakásfelújítás része lehet. Az épületet érintő nagyobb átalakítási munkálatok nélkül is érdemes belevágni, hiszen az energiatakarékossági szempontoknak már csak az újonnan készült ablakok felelnek meg. Ezek a korszerű nyílászárók hosszú évtizedeken át tartósak maradnak és megőrzik eredeti színűket, miközben gondoskodnak a lakás magas fokú szigeteléséről is. Bár nagy beruházásról van szó, az ablakok lecserélését valószínűleg mindenki élete egyik legjobb befektetésének tartja.