Családi házak felújítása Budapesten és környékén

Régi családi házak felújítása, korszerűsítése

Sikerült végre álmai házát megvásárolnia? Esetleg a már régóta lakóhelyéül szolgáló ingatlant szeretné újjá varázsolni? A lakásfelújítás akár komoly költségeket is jelenthet, melyeken azonban a fontossági sorrend felállításával, a megfelelő szakemberekkel és módszerekkel sokat lehet spórolni. Vannak olyan munkálatok, amelyek biztosan nem hiányozhatnak a felújítási teendők közül, másokkal viszont várhatunk, míg mind az időjárás, mind az anyagiak kedvezőbbek lesznek.
A régi családi házak felújítása kapcsán a korszerűsítés is egy fontos szempontnak számít, hiszen a fűtési rendszer vagy a fürdőszoba kialakítása gyakran idejétmúlt lehet. Persze nem mehetünk el az idő vasfoga mellett sem, mely az évtizedek alatt rányomhatja a bélyegét az egész ingatlanra. Ilyenkor az élhető körülmények és persze az energiatakarékosság érdekében nélkülözhetetlen az átalakítás.

Családi ház felújítása

Vállaljuk otthona felújítását, minőségi kivitelezéssel, garanciával, és rövid határidővel.
Kérje részletes árajánlatunkat.

Ha a felújítás kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a várható költségekre gondolnak. Nem véletlen, hiszen akár csak a nyílászárók cserélje is milliós nagyságrendű kiadással járhat. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a célirányos lakáshiteleken túl a lakástakarék is egyfajta megoldást kínálhat arra, hogy a későbbi felújításhoz majd rendelkezésre álljanak az anyagiak, sőt, akár állami támogatást is igénybe lehet mindehhez venni. Megéri előre gondolkodni, hiszen ezzel későbbi felmerülő helyzetek válhatnak egyszerűen megoldhatóvá.

Homlokzat felújítás

A régi házak esetén az első és legfontosabb feladat a hőszigetelés megvalósítása. Ezekben az ingatlanokban gyakran tapasztalni, hogy magas fokozatú fűtés esetén is hideg van a lakásban. Nem csak az energiatakarékosság érdekében célszerű azonban a falak külső szigetelése mellett letenni a voksot, hanem a penészesedés megelőzésének apropóján is. A penészfoltok rendkívül csúnyák, és sajnos egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban. Allergiás betegségek is kialakulhatnak akkor, ha folyamatosan penészes, nedves, dohos környezetben töltjük napjaink egy részét. A klasszikus, külső szigetelés mellett jó választás lehet a hőszigetelő jellemzőkkel bíró falfesték, mely speciális anyagösszetétellel rendelkezik. Érdemes azon is elgondolkodni, hogy a fűtési rendszer nem megfelelő, s az egész rendszer korszerűsítést igényel.

Homlokzati hőszigetelés

Főként régi polgári házak esetében szokott problémát jelenteni a nagy belmagasság. Az ilyen ingatlanokat nehéz felfűteni és a lakberendezés is akadályokba ütközhet a magasság miatt. A galéria kialakítása nem csak divatos, de nagyon praktikus is manapság. Segítségével plusz alapterületet nyerhetünk akár tárolási, akár tényleges használati céllal, ráadásul a fűtés is jobban beváltja majd így a hozzá fűzött reményeket.

Amennyiben szükséges, akkor a nyílászárók cseréjéről is mindenképpen gondoskodni kell, méghozzá biztonsági és energiatakarékossági szempontok miatt is. A redőnyök felszereltetése évszaktól függetlenül hasznos lehet, de a légkondi beszereltetése is ajánlott azoknak, akik nem idegenkednek a berendezés használatától.

Gépi földmunka

Kérje árajánlatunkat.

Nem mehetünk el a házat övező környezet mellett sem, mely régi ingatlanok esetében gyakran elhanyagolt. A kertépítés a zöldhulladék összegyűjtésével és elszállításával kezdődhet, majd következhet a térkövezés, a kert egyes részeinek kialakítása, a füvesítés, vagy például a nagy népszerűségnek örvendő kerti tó és sziklakert megvalósítása. Egy sor olyan teendő van, melyet akár saját magunk is elvégezhetünk, ezzel sokat spórolva a szakemberek költségein. Arra azonban figyeljünk, hogy ha valamihez nem értünk, akkor inkább vállaljuk a profi segítségével járó költségeket, mintsem hibát hibára halmozzunk.

Kerítés építés

Régi családi házak felújítása, korszerűsítése