Az ablakcsere, a műanyag ablakok beépítésének menete

Műanyag ablakok

Az ablakcseréről az őszi időben mindig több szó esik.

Az ablakcsere kivitelezése, mint nagyon sok helyen nálunk is az ajánlat elkészítésével kezdődik.

Az árajánlat elkészítéséhez szükséges méretek, és ablak típusok meghatározása kétfajta módon történhet. Az tulajdonos megméri és elküldi a méreteket, a tervezett ablak típusokat, vagy valamelyik kollégánk kimegy a helyszínre és megbeszélik az igényeket és lehetőségeket. Az elkészített ablakcsere ajánlatot igény szerint elküldjük e-mail-ben, postai úton, vagy elvisszük személyesen.

Az ajánlatunk elfogadása után elkészítjük a pontos kivitelezési, és elszámolási ütemtervet, illetve megkötjük a vállalkozási szerződést az ajánlatban szereplő ablakok szállítására és a hozzá kapcsolódó munkák elvégzésére. A szerződés megkötésekor még egyszer, de már pontosan megmérjük a régi nyílászárókat. Ilyenkor a pontos méretek miatt kissé felfeszítjük a nyílászárókon körbefutó takaróléceket.

A pontos méretekkel és paraméterekkel megrendeljük az ablakok gyártását. A műanyag ablakok gyártási határideje 2 és 7 hét között változik az ablak típusától, színétől függően. A megrendelést követően felkészülünk a megfelelő segédanyagokkal az ablakcsere kivitelezésére. A megrendelt, és leszállított nyílászárókat a megérkezésüktől a beépítésig a nyílászáró bemutatótermünkben tároljuk (lásd: a képen).

A nyílászárócsere végén az átadáskor átadjuk ügyfeleinknek a beépített nyílászárók jegyzékét, a szerkezetek minőségi tanúsítványait, és a garanciajegyet. Ezek alapján, még a garanciális idő eltelte után is beazonosíthatóak a nyílászárók, a vasalatok, a hőszigetelt üvegezés típusa méretei.

Végül essen szó az elszámolások, a fizetés ütemezéséről. A nyílászárók megrendelésekor esedékes az ablakok, ajtók, párkányok árának az ötven százaléka. Ez a gyártótól való megrendelés előfeltétele, és ennek kiegyenlítésétől számítandó a szállítási határidő. A maradék ötven százalék a nyílászárók helyszínre szállításakor esedékes.
Az egyéb segédanyagok, a munkadíjak megfizetése az átadáskor, a végszámla kiállításakor esedékes.