Kicsi a lakása nappalija?

Nappali lakberendezés

Kicsi a lakása és a nappalinak is kevés a területe?

Semmi gond. Ne engedje, hogy ez a helyzet komoly gondot okozzon a lakberendezés során, inkább kihívásnak tekintse és oldja meg úgy a feladatot, hogy mindenki számára kedvező legyen. Számtalan lakberendezési változatot ismerünk kis nappali esetén, így ez még csak kihívásnak sem mondható, mert csak annyit kell tennie, hogy kiválassza a lakása számára legmegfelelőbb változatot.

Az első lépések a nyílászárók nagyobbra cserélése, sőt a lehető legnagyobb ablakok beépítése növeli a térhatást. Egy élénk színekkel rendelkező nappali, amely a lehető legtöbb természetes fényt kapja, növeli a térhatást is. Ez nagyban függ a nappali tényleges méretétől, de lényegében a természetes fényhatást érvénytelen lesz, ha a színválasztás nem a megfelelő módon történt, ezért a kicsi terek színválasztása nagy szerepet játszik a lakberendezés során.

Általános szabály, hogy a fókuszpont technikát alkalmazzuk, vagyis egy erős színű lakberendezési tárgyat helyezünk el a nappaliban, lehetőleg azon a helyen, ahol a világos domináns szín uralkodik. Esetleg választhatjuk a klasszikus megoldást, amikor a bútorok és a falak színekben kiegészítik egymást.

Ha a nappalija nagyon kicsi az utolsó dolog, amire szüksége van az a nagy és nehéz bútorzat. Amikor alacsonyabb és egyszerűbb bútorokat választunk egy kis helyiség berendezéséhez, egyáltalán nem nyújt olyan érzést, hogy egy kicsi nappaliba lépne be.