Panelfelújítás Budapesten

Panellakások felújítása

PanelfelújításA panelfelújítás, a panellakások felújítása, belső átalakítása jelentős százalékát teszik ki megrendeléseinknek. Foglalkozzunk a lakásfelújítás e területével a panelfelújításhoz kapcsolódó munkákkal, munkafolyamatokkal, illetve a panellakásokra vonatkozó egyedi megoldásokkal.

A panellakások, a paneltömbök építése idején a mennyiség elve, a rövid időn belül sok lakás létrehozásának igénye felülírta nemcsak a minőségi elvárásokat, de sok esetben az érvényes építési szabályokat, szabványokat is.

Ezért nem könnyű egy lakásfelújítás keretében ezeket a hiányosságokat egyszerre pótolni. Igaz a panellakás teljes felújítása a legjobb lehetőség a biztonságos elektromos és vízhálózat kiépítésére, a nyílászárók cseréjére, és az esztétikus, otthonos lakásbelső kialakítására.

Panellakás villanyszerelése.

PanelfelújításA panelfelújítás alkalmával végzett elektromos hálózat teljes újraszerelésére részben az elavult alumínium vezetékek és vezetékkötések miatt van szükség, részben pedig a mai igényeknek nem megfelelő vezeték átmérők és vezeték mennyiség miatt.

A panellakások villanyszerelése során az alkalmazott technológia is másabb, mint a téglaépületek esetében.  A vízszintes gerincvezetékek kábelcsatornában futnak a mennyezet alatt, a függőleges leállások pedig bevésésre kerülnek a betonfalakba. Az előbbit szélesebb stukkóval, az utóbbit gletteléssel, festéssel lehet esztétikusan eltakarni.

Vízszerelés.

PanelfürdőA vízvezetékek cseréje alkalmával a falom kívüli szerelésre kényszerülünk, de a praktikus kialakítással, azok elburkolásával esztétikus fürdőszoba alakítható ki. A szereléshez modern ötrétegű csöveket alkalmazunk a rézcsövek helyett és a vízmérőig kicseréljük a vezetékeket.

A panel fürdőszobákban alkalmazott kád alatti fűtést átalakítjuk egy törölközőszárítós radiátornak. A többi radiátort igény szerint cseréljük.

Panel ajtó és ablakcsere.

Bejárati ajtóA nyílászárók cseréje alkalmával az egyedi méretben rendelhető ajtókat, ablakokat kell választanunk, mivel a falnyílások nem felelnek meg a szabványméreteknek.
A panel ablakcseréhez a korszerű műanyag ablakokat ajánljuk, a beltéri ajtóknak pedig a jó minőségű CPL beltéri ajtókat.
A bejárati ajtócseréhez, pedig többféle acél biztonsági ajtót kínálunk, attól függően, hogy a lakás előtti folyosó zárt térben, vagy a szabadban van.

Panel burkolás, festés.

PanelburkolásA burkolatcsere alkalmával akár hidegburkolatot, akár meleg burkolatot tervezünk, ajánlatos a régit felszedni. Egyes paneltípusoknál a parketta párnafákra van lerakva. Cseréjüknél felszedés után számolnunk kel 6-8 centiméter szintkülönbséggel, amelyet fel kell töltenünk.

A feltöltés történhet aljzatbetonnal, de történhet lépésálló szigeteléssel, illetve annak lapokkal történő takarásával.
Ezzel a költséggel mindenképp ajánlatos számolnunk.

A panellakás festése előtti tapéta leszedés, a falak glettelése már a rutinfeladatok közé tartozik. A festés mellett gyakori igény a tapétával kialakított egyedi dekoráció is.

A panelfelújítás kivitelezése.

Egy panellakás teljes felújítása általában 6-10 hetes kivitelezési idővel jár a választott technológia és a műszaki tartalom függvényében. A lakásfelújítás szakszerű kivitelezése elképzelhetetlen részletes kivitelezési ütemterv nélkül. Az ütemterv alapján kerülnek megrendelésre a szükséges vízkizárások, fűtési rendszer leeresztése, a nyílászárók, a bútorok. Az ütemtervből látható, mikor szükségesek a burkolólapok, a szaniterek, mikor történnek az egyes munkafolyamatok, és mikor történik a lakás átadása.